Lördagkväll 29 december

Varit med min Frida hela dagen, började med stor shopping på tornby inför nyår - citroner, gelatinblad, plastglas och gottgott. När vi var klara med det åkte vi hem till henne, satt och prata mest hela dagen. Hjälpte henne inför festen och flytten, fick med mig det mesta hem som fröken Bogren inte ville ha kvar. Helt underbar dag med min sambo!

 


Fredag 28 december

Åå igår fick jag äntligen efter 8 månader sitta på hästryggen igen och sancka om att jag var lycklig och fri! Fick låna grannens häst hur mycket jag ville sa hon. Så vi galloperade så snön yrrde om benen på henne och leendet på läpparna går inte att beskriva. Bara så lycklig!!


Tog bussen in till Malin för pannkaksdate hos henne, hon gör verkligen underbara pannkakor! Käkade med henne och henns famlij och gamla Bornholms minnen pratades och det skrattades så det sjöng om det kring matbordet. Det var en resa att minnas!! På kvällen fick vi skjus hem till mig. Vi gick en sväng med hundarna och hälsade på ponnysarna som mummsade gott inne i stallet. Vi kröp ner i sängen och pratade om allt mellan himmel och jord och lite film mys hann vi också med.


Idag tog vi brummen in till stan för att shoppa, inte så mycket shopping där inte. Ingen av oss hittade något så vi åt luch istället. hihi. Jobbade sen resten av dagen och kvällen, hade en jätterolig kväll!! Och Victor döck upp med några kompisar så dom stöttade mig. Kändes bra det!! Gick till Sangria och Träffade Puff och ekollonet, emmie och malin, en sväng innan jag åkte hem. Mysmys!


Onsdag 26 december

Bachan och jag har bakisdag så det sjunger om det!! Men kvällen igår var jättebra, en av topp utgångarna!! Hos emmie träffade vi Malin, Frida, Johanna, Nora och så Emmie såklart!! Vi lekte lekar, sjöng och dansade så det stog härliga till. Underbara tjejer!! Sedan bar det av ner på stan, Platå och NH stod det på mina biljetter men NH kom jag aldrig till, höll mig på Platå med de andra. Träffa Ulli, Victor och massa glad härliga människor från högstadiet men också inte så trevliga människor. Vi dansade hela natten och fötterna värkte när vi satte oss glad men trötta i taxin fyra på morgonen.


Och idag så slappar vi på hög nivå, tog oss ner på stan men bara i nån timme innan båda kollade på varandra och sa nej nu åker vi hem!! Så nu ligger vi i sängen och ska kolla på merlin, myyss!


Tisdag 25 december

Sitter hos Bachan och ikväll är det praty som står högst upp på listan, det ska bli så kul!!! Men först ska vi äta gott och fixa oss innan det bär av till Emmie. hihi


Julafton igår var bland det mysigaste på länge, Åke och Mormor kom vid lunch tid. Vi åt julmat, igen, och satt och prata länge!! Alla tog en långpromenad med hundarna ner till sjön för att hälsa på hästarna, eller mest jag och vovvarna, vi gick hem och fikade innan Kalle Anka. Eftersom vi bor mitt i skogen så har internet gubbarna inte kommit så långt än med grävniningen så vi har ingen tv MEN då är det tur att Mormor spelat in det för typ 12 år sen. Det gick lika bra det!! Julklappsöppning på kvällen, "det blir inga paket iår" - NAE juste!! Jättebra julafton med familjen.

 


Söndag 23 december

Har en "hemma fixa inför julafton dag" med familjen, promenera med vovvarna, mysa med hästarna i stallet - har en jättestor saknad efter ponnysarna, städat huset, lekt med vovvarna, slagit in julklappar, lekt med kissekatterna - jaa en hemmamys dag!!


Igår var det jul firande i Bestorp hos farmor och farfar men kusinerna och pappa och amy. Vi käkade julmat, att man kan bli trött på julmat innan det ens har börjat det är konstigt. Men aja. Satt och prata med Pernilla större delen av kvällen, lekte lite med Amy - guuh så stor hon har blivit och pratar hela tiden gullungen min. Julklappsutdelning senare på kvällen innan fikat. En traditionell jul i Bestorp, tyvärr utan svenmya men tur att jag fick träffa dom på fredagen. Men vi hade en mysigkväll!

 

 


Söndag 23 december

Har en "hemma fixa inför julafton dag" med familjen, promenera med vovvarna, mysa med hästarna i stallet - har en jättestor saknad efter ponnysarna, städat huset, lekt med vovvarna, slagit in julklappar, lekt med kissekatterna - jaa en hemmamys dag!!


Igår var det jul firande i Bestorp hos farmor och farfar men kusinerna och pappa och amy. Vi käkade julmat, att man kan bli trött på julmat innan det ens har börjat det är konstigt. Men aja. Satt och prata med Pernilla större delen av kvällen, lekte lite med Amy - guuh så stor hon har blivit och pratar hela tiden gullungen min. Julklappsutdelning senare på kvällen innan fikat. En traditionell jul i Bestorp, tyvärr utan svenmya men tur att jag fick träffa dom på fredagen. Men vi hade en mysigkväll!

 

 


Fredag 21 december

Ååå så glad att vara hemma!! Hade en hemma dag med vovvarna igår, vi promenerade i skogen, lekte med bollen och bara myste. Helt underbart!! Emmie kom på kvällen, vi käkade och så satt vi och pratade om allt hela kvällen och halva natten. Min puff vad jag har sakant dom stunderna!

Idag har vi gått en sväng på stan och så kollat när Niklas körde match i cloetta center. Träffade Frida en sväng när hon slutade jobbet, blev så glad över att träffa henne igen! Att gå från att ses varje dag till tre veckor känns väldigt konstigt. Vi gick en sväng på stan men kollade inte på särskilt mycket utan pratade mest, att det kan finnas så mycket att prata om är häftigt. Min fina sambo! Åkte till Svenmyra och kusinerna på kvällen, inte träffat dom sen i somras (!). Vi åt jättegod mat, förätt, huvudrätt och efterätt. Mummsfillibabba! Satt och pratade med Markus större delen av kvällen, intressant ämnen man kan komma in på kan man lungt säga. Paketleken på kvällen, fick en jättemysig halsduk av Pernilla. Evelina och jag följde med Farmor och farfar hem sen och sov där. Jättemysig kväll!!

 



Onsdag 19 deceber

Har varit ledig rätt mycket nu, fick jobba 14 timmar igår men annars så har det varti några timmar här och var så bestämde mig för att åka hem några dagar tidigare - så nu sitter jag på bussen hem mot linköping och er saknade!! Det kommer dock bli en lång resa för väntetiden i göteborg är 2.5 h men det är det värt!! Två veckors ledighet på hemmaplan. Ska bli rikigt skönt!

 


söndag 16 december

Fortfarande inget Internet hemma och nu klättras det på väggar hemma på katten.
Sitter på deli, det har inte varit någon kund på 30 min. Väldigt lugn kväll kan man säga... Gör saker väldigt långsamt och passar även på att blogga lite. Va på lägenhets visning idag, men vi kom på att vi nog inte ska skaffa lägenhet här. Men den var riktigt fin!

Igår hade Mathilda och jag julmys, vi bakade lussebullar. Dom blev väl inte som dom ska vara men kul hade vi!! Jobbade även natt på deli och Mathilda hängde med, mest säkert för att det finns Internet och nu gör vi nästa vad som helst för att få tag på det. Det var en intressant natt kan man säga, fulla människor som ska köpa fyllemat. Fick mig många goda skratt!! Väl hemma halv fem på morgonen träffar vi tre lycklig pojkar, Niklas, Niklas och David. De berättade om sin natt ute på stan och alla hade olika versioner av samma händelse. Härliga pöjkar det!!!

Ändrade planer om hemresan - åker redan på onsdag!!













Fredag 14 december

Internet har, och är, varit dött på katten sen i måndags nu. Det börjar klättras på väggarna där hemma snart!! 
Så tog mitt pick och pack och gick till Löve och sitter nu där och försöker få saker gjorda! Vilket går riktigt bra bara det att jag är vrålhungrig!! Tränade förut idag, sprang 40 min och så styrka i en halv timme. Dukig flicka.
Joo, försökte säga upp mig på löve igår. Vilket misslyckades så ska fortsätta jobba nån gång i månaden. Varför? Jo för har fått heltid på ett annat Deli de Luca, rikigt nöjd!! Börjar i januari och kontrakten skrivs nästa vecka. 
Vad har hänt i veckan då? Har varit ledig nästan varje dag, surt men så är det väl. Träffa Maggie som jag jobbar med på grand en dag, vi gick och fika och pratade om livet, jättetrevligt!! Har fått Mathilda att börja kolla på vampire diaries så det gör vi varje kväll nu. Och när hon pratar i sömnen och får fram "vampyrerna vill beställa 4 chicken salsa" har det nog blivit för många kvällar redan och lite mycket timmar på donken. Ett gott skratt blev det iallafall! 
 
Om en vecka är jag nästan hemma vid den här tidpunkten, snart!!!! 
 

Söndag 9 december

Igår, eller mer inatt, var nog en av de roligaste kvällarna på löve. Teater folket hade julbord, alla skådespelare, ljudtekninker, scennografer, dansare och allt annat folk i huset släppte loss hela natten. Dansgolvet var nästan vildare än en fredag ute på krogen. Glas flög över golvet och en väska började brinna. Med andra ord så var det helt galet, men ett kontrollerat galet party. Serverade, stod i baren och skrattade hela natten. Stämplade ut vid fem på morgonen. Efter att ha sovit halva dagen idag så gick jag, Mathilad och hennes bror som är på besök på julmarkanden nere på Karl Johan, julstämning på hög nivå med musik, skridskoråkning och massa julgotterier. 
Hemma på katten igen lagade vi plus niklas och niclas fin middag, potatismos, köttbullar, sås och sallad, så mysigt!! Efter disken och några varv på mariokart banan flög perpparkaksdegen och ischokladingridienserna fram. Med mjöl på hela bordet börjades det skapas, vad ska man säga - väldigt udda pepparkakor. Men det var rikigt roligt!! Julkalendern sattes igång när pepparkakorna var ute ur ugnen och ischokladerna hade stelnat och senare på kvällen blev det Ondskan  Sånna här mysiga kvällar borde vi ha oftare här på katten!!
 
 





 

Onsdag 5 december

Tillbaka i Oslo och jobbet drog igång direkt, ingen sovmorogn här inte. Det blev dock bara fem timmar på grand imorse och ser ut att bli lika lite imorgon. Vilket inte alls är roligt. Vill ju jobba så mycket som möjligt så jag vill inte få ledigt när det är tänkt att jag ska jobba. Aja, får hoppas på det bästa. Har fixat här hemma mest idag, möblerat om rummet, förändringar ska ju vara bra sägs det ju, tvättat och städat. Försökte även få till lite julpyssel, resultatet blev ljus med siffor på. Kände mig kreativ där. hehe. 
Om det är så att jag blir ledig imorgon efter grand får det bli en sväng till gymmet och kanske en promenad i vintervädret. För nu har även snön kommit till Oslo. Ljusare och mer julkänsla. 
Nää, tvätten har legat klar i tvättstugan ett tag nu så ska ta tag i den. När Mathilda kommer hem blir det dagens avsnitt av julkalendern, greveholm - så det måste vi bara se. Barndomsminnnen!! 
 
 

Måndag 3 december

Den här helgen på hemmaplanen har varit jättebra!
Lördag

Spenderade nästan hela lördagen hemma i Lakvik, hjälpte mamma med julfix och julkorten. Promenerade hundarna och lekte ute i snön, älskade vovvar!! Lisa kom till oss och åt lunch, vi gick ännu en sväng med hundarna och satt och pratade. Mykcet trevligt!! Åkte till Bachan och åt middag på eftermiddagen med henne och hennes mamma, vi satt och pratade hur länge som helst och tiden gick jättefort. Men det var jättemysigt! Tog bussen ner till stan och hem till Victor på kvällen, förfest med honom och Frida och så två kompisar till dom. Vi körde lite norgelekar och satt och pratade innan det bar ut på krogen. Gick rakt in i Malin och Emmie så fort vi kom in på platå. Det blev mycket prat, drinkar och dans resten av kvällen. En grymt bra kväll och natt!!
 
Söndag
 
Efter att ha kört upp Emmie och Niclas, säkert för tidigt på morgonen. Hihi. Blev det lång adventsfrukost innan vi drog iväg en snabbis till ikanohuset för att låsa upp min svenska telefon - glömt pinkoden smarthead, och köpa adventsstjärna. På eftermiddagen åkte jag till mormor, vi fikade och satt och pratade. Lagade mat till mamma kom på kvällen, mysig familjemiddag!! Ännu mer familjemys blev det hemma i Lakvik med solsidan i husbilen. Tv i huset är ju överskattat när man kan frysa i en husbil. 
 
Måndag
 
Ännu en tidig morgon, promenerade hundarna och tog bilen in till stan för en hel dag. Började på ÖB för lite påhandling av mat till Oslo. Och så har min dator varit super seg rätt så länge och blivit mycket värre den senaste tiden. Så jag tyckte det var på tiden att skaffa en ny så det gjorde jag. Nöjd!! Drack en kopp te med min faster på hennes jobb innan jag åkte till stallet och Malin, så mycket att prata om men snart ses vi igen och då blir det längre. När jag kom till stallet hade Malin lite kvar att göra så jag gick och hälsade på Ramon, ponnyn jag tränade under nästan ett år. Trodde inte att han skulle känna igen mig eftersom vi inte setts på nästan 8 månader. Men det gjorde han, öronen framåt och tryckte upp mulen mot munnen. Finfina ponny!! Lussefika med Malin och mycket prat. Malins lunchrast tog slut snabbt och hon var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Hängde då med Emmie på hotellet ett tag innan jag åt lunch med Eve på stan innan hon skulle åka hem. Bachan var på stan så vi uträttade några ärenden tillsammans och gick en sväng innan jag åkte till Maxi för att handla det sista med Frida. Kommer kännas konstigt att åka själv imorgon.
Hemma nu kommer det inte bli någon sen kväll heller, promenera hundarna, packad det sista och sova rätt tidigt. 
Imorgon bär det av upp till oslo igen, men hemma om tre veckor igen. Det kommer gå fort! 
Men som rubriken sa, det har varit en jättebra helg hemma.
Kommer sakna er!!
 
 


RSS 2.0