Fredag 30 novmeber

Idag blev det en lång dag! Upp tidigt för att städa det sista i rummet innan inspektionen. Iväg en snabbis på stan och banken. Hem och käka lunch och sen bar det iväg till resecentrum för att ta bussen hem till linköping. HEM. På bussen blev det såklart Grey's nästan hela vägen och så lite gott att tugga på - ett måste. Det var ett snöigt linköping som vi landade i halv tio på kvällen. Mamma och Mathias kom och hämtade mig och även fast det inte var längesedan vi sågs så kändes det som det var det. Kramade Frida hejdå och vi ses imorgon igen, tar separationen låångsamt. hehe. Men att komma hem var helt underbart, att träffa Mille och Alma. Har aldrig sett Mille så glad, i minst en kvart satt vi på golvet och kramades. Finaste valpen i hela världen!! Möttes också av en stor överraskning i trappan upp till övervåningen - en kattunge. MIN kattunge! Och när mamma ändå hade skaffat en kattunge behövde vi några som kunde jaga råttorna också så det satt två vuxna katter på övervåningen. Jättefina och mysiga! 
Nu ligger jag i sängen med en katt på varje axel och lyssnar på vovarnas snarkande ute i hallen, så härligt att vara hemma igen. Även fast det bara är över helgen. 

torsdag 29 november

Sista natten tillsammans här på katten, det känns jättekonstigt. Inte verkligt, det har gått så fort. Men det har varit tre jättebra månader, något av det bästa jag kommer att ha gjort i mitt liv. Och för min del är det ju inte över än, ett nytt men samtidigt liknande äventyr börjar på tisdag igen. Eller ska kanske säga fortsätter. Tänk så mycket vi upplevt tillsammans och så mycket vi har hunnit med under de här månaderna. Även fast vi mest har jobbat så har vi ändå funnit tid till att unna oss andra saker. Det är många go'a skratt och minnen att titta tillbaka på. 
 
 
 
 
Bilder från gårdagenspromenad och fika på ben&jerry's
 
 

Tisdag 27 november

Vår sista lediga dag tillsammans, hjälp vad fort det har gått! Vi unnade oss en  lång sovmorgon och sen frukost i sängen. Bästa stället att äta frukost! Planen idag var att vi skulle gått till frogner, men det snöade och regnade tråkigt nog. Men vi tog en shoppingrunda på stan istället, det har blivit rätt mycket shopping på senaste tiden. hihi. Hittade ett linne och lite smycken, mycket trevligt!! När vi kom hem efter ett antal timmar och affärer så satte vi igång att laga mat, stekta grönsaker, kyckling och pasta. Mummsfilibaba! Vi tände ljus och lyssnade på David Tolk, mysigare än så vet jag inte som det får att få. Första lördagen på den här resan så gick vi på stan och lämnade cvn hela dagen, när vi gick förbi Hard Rock så sa vi att dit ska vi gå vår sista kväll här. Och eftersom idag var vår sista kväll som vi var lediga gick vi dit och åt efterrätt och drack vin. Vi satt där och åt det godaste jag ätit på länge och pratade hur länge som helst, helt underbart! Väl hemma igen på kvällen poppade vi popcorn och kröp ner i sängen och kollade på greys och film, mysmys!

Söndagkväll 25 november

Sitter i köket hemma på katten, Niklas spelar gitarr i soffan och Mathilda tar disken, hon är en gudinna, riktigt hemtrevligt!! Precis haft en skype date med Emmie, mysigtmysigt!! Idag har jag, precis som i går, jobbat morgon på grand. Typ inget att göra mesta dels av tiden och så asstressigt några timmar. Men så är det väl vissa helger. Väl hemma igen efter sju timmar på jobbet körde Frida och jag en photoshop stund, vill också kunna så mycket!! Ska bara hitta energin till det. Det blev Twilight idag, jag och Mathilda gick och kollade. Det var helt EPIC - den norska tesxten satte inte ner det ett dugg. Tappade verkligen hakan fram på slutet. Underbart säger jag bara, sjukt underbart!! 
Snart blir det sängen för imorgon blir det ännu en tidigt morgon på grand.
 
Niklas hänger nu över axeln och hälsar att han är grymast och mycket bättre än robert pattinson! 
 

Torsdag 22 november

Igår, (det blir väldigt mycket igår... ), var en väldigt mysig dag även fast den började tidigt. Jobbade mellan sex till elva på grand, trött kan man lugnt säga. Men det är tur att det inte är så många timmar. Vi kom fram till att det kanske blir twilihgt på söndag - HOPPAS!! Efter jobbet så hade vi greys mys planer, inget ovanligt. Hehe. Men vi låg och pratade och kollade på greys halva dagen. Mycket härligt!! Och så skulle frida, jag och Anton frosta av frysen vilket slutade med "snöollskrig" i köket. Mohahahah. På eftermiddagen/kvällen åt vi middag, räkmackor, med Mathilda, Elin och så två kompisar till dom. Härliga skåningar är vad dom är! Efter maten mös alla ner sig i soffan och kollade på Eragon. Elin flyttar hem imorgon, kommer kännas tomt när hon inte är här men tur är att hon kommer tillbaka sen! Kvällen avslutades med greys, för omväxlings skull. Vi har kommit till vårt mål, skjutavsnitten - så sjukt bra är dom!!!!
 
Idag då? Hmm idag tog vi lång sovmorgon, vilket var helt underbart!! Vi har hängt hemma mest hela dagen. Tog en sväng på stan, färgade mitt hår, vi hann med lite vattenkrig och så julmysfika innan jag gick till jobbet. Det var en jätte rolig kväll på jobbet, det blev massa underbar mat över som Martina och jag gottade oss på efteråt. hehe. Tog ett gals vin med kollegorna efter jobbet, åå så bra det är!!
 

Tisdag 20 november

Igår var det en spännnade dag på Löve, det största evenemanget på hela året. Vilket betydde 850 gäster. Dagen började för min del halv tio på morgonen. Men gästerna hade kommit redan vid sju. Och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte rikigt vad jag gjorde hela dagen. Men när jag kom stod jag i baren ett tag och så skulle alla gäster in på föreläsning igen och under tiden så var det en stor demonstration utanför jobbet, folk klädde ut sig till isbjörnar och klättrade upp i fönstren - intressant! Sen skulle alla 850 ha lunch, men det blev inte så ansträngade eftersom det var buffe. När alla hade gått igen och vi ryddat undan dukade vi upp för personallunch. Det var jättemysigt, människorna är så härliga och det är så bra stämmnig!! På eftermiddagen kom även Frida för att jobba kvällen med oss, jätte roligt! Vi fixade med champangen när alla gäster kom tillbaka och minglade runt, väldigt okej kväll!! Vid middagsdags så lallade vi också mest runt och bar tallrikar. Det var mer när alla gäster gått hem vid halv tolv som det flummiga humöret kom fram, det blev vagnåknings tävling och middag på bardisken och så några varv inne på teaterscenen och i backstage - där kan man ha kul. hehe. Vi stämplade iallafall ut halv tre - det belv 17 h på jobbet på en dag. Väldigt bra!!
Och idag väntar ännu ett långtpass på löve, det ska bli rikgit roligt! Martina och jag ska ha tre sällskap, whiiii!!
 
 
 

Lördag 17 november

Herregud vilken dag det var igår!! Mår så jävla dåligt idag, men det är ju förtjänat....
Frida och jag låg i sängen nästan hela dagen och kollade på greys och låg och snacka. Jättte mysigt!! Vi lagade en lyxig måltid, kyllingwok - ännu en tradition, och kollade lite mer på greys. Men när Grabbarna bredvid kom hem från jobbet, då jäklar startade kvällen. Förfest på högnivå med Mariokart, mycket vin och så lekar. Vi taggade till tusen och det var så himla roligt. Sen drog vi ut på stan, tog oss många gator innan vi gick in någonstans, en öl på ett ställe och så vidare ut på krogen. Vi dansade och hade jätteroligt!!! Väl hemma på morgonkvisten blev det efterfest med "jag har aldrig" och fishshot. Och ja, resten blev en blandning....
Och nu är jag på jobbet och kroppen vill inte mer alls, en stor demonstration pågår inom mig. Det går nog över tills imorgon. Eller? 
 
och juste, vi sa upp oss från deli igår också. 
 
 

Onsdag 14 november

Sitter på ett fik med en kaffe och en bok och Dance with somebody spelas på radion. Rätt så okej eftermiddag innan det bär av till löve för ännu en menyprovsmakning. Den här gången ska jag lära mig allt också bara. Är egentligen sjuk idag, skulle jobbat halv sex imorse men, ärligt, så mådde jag rätt kass igår och jobbade ändå. Men imorgon är jag frisk. Så istället för att jobba åt vi frukost i sängen och kolla på greys - väldigt mysigt!
Min gamla, bra, deli chef ringde igår så hoppade in och jobbade i hans ena butik igår kväll, spännande att testa en ny butik och stämningen där verkade så bra. Det är så det ska vara!! Men snart så, snart så.
IT'S GOING TO BE EPIC - eller?!?



<3


söndag 11 november

Ligger i sängen och bara slöar - UNDERBART!! Kan knappt hålla ögonen öppna så ska nog ta och unna mig en powernap snart, vore inte fel. Har jobbat klart för den här veckan, hade mina 6.5 timme på Grand i morse. Var verkligen inte okej, börjar känna mig svag i kroppen. Bara det inte betyder att snart kommer febern och allt det där också. Men gick in nåt sånt där konstigt läge, vissa stunder såg jag ut som en zoombi medan andra stunder vek jag och Henriette oss av garv. Inte för att det fanns något att skratta åt men det är väl då det är som roligast. Och vi är ju lite smått tröga - vi, typ alla jag jobbar med på grand, har bestämt att vi ska se breaking dawn tillsammans och vi hade bestämt dag och tid och allt vilket var imorgonkväll. Men den har ju inte ens haft premiär än då. Suck. Så vi får vänta ytterliggare en vecka. 
Hade även en kaotisk arbetsdag på löve igår på 11 timmar. Stod i baren för första gången och "det brukar inte vara så mycket folk så du har ansvaret över baren och att alla vet vad som ska göras under ruschen" Jamen juste, inte så mycket folk var det ja! Det var ett helt kaos så till slut lassade jag bara ut vinflaskor och dricka hej vilt - korkarna flög verkligen överallt och kassan blev helt fel i slutet. Lyckat med andra ord! Men sen så hade jag också en helt egen station på a la carten på kvällen och då var jag nöjd över mitt jobb. Fick jättebra kontakt med gästerna och kände mig rätt säker i det jag gjorde. Vilket känns jättebra eftersom det inte känt så innan! 
Nu ska jag gå och duscha, det ska vara musikkväll på katten ikväll. Får se ifall folket är uppe sålänge. hehe. Vi satt ett helt gäng i köket häromdagen och spelade gitarr och sjöng - super mysigt! 

torsdag 8 november

Idag har det varit en av de bästa dagarna på länge!
Den började imorse kvart över fem, staplade mig upp ur sängen och gav mig iväg till ett fem timmars pass på Grand. Där är det också sån bra stämning, trots att det är jättetidigt på morgonen skämtar vi till det och gör det vi måste med att leende på läpparna. Idag var det också 50 % på allt på bik bok och självklart tog jag och Frida några timmar av vår dag till att shoppa och prova kläder. Men vi var ändå duktiga, jag kom bara hem med en jacka, ett par örhängen, två byxor och en ring. Det kunde blivit mycket mer än det!! Hemma lagade vi finmiddag, wok, tände ljus och lyssnade vi Tolk. Riktig mysig lunch tillsammans!! Sen gjorde vi oss iordning inför kvällen och tog en promenad till jobbet. Men idag skulle jag inte jobba utan Frida och jag skulle gå på musikal, djungelboken. Det var vår ett årspresent till varandra. Den var verkligen lika bra som alla sagt att den skulle vara. Skådespelarna är grymma och dom sjunger gudomligt! Det var inte som man tänker att den skulle vara, det va inte som disenys djungelbok utan i en mordernare verision med andra låtar. Efter musikalen tog vi ett glas vin och satt och pratade en stund innan vi gick ner och satte oss i bastun. Där stannade vi några timmar och satt och prata om allt mellan himmel och jord. Helt underbart! För att avsluta kvällen på bästa sätt kröp vi ner framför ett antal Greys innan vi somnade. 
Som första meningen sa, det har varit en av de bästa dagarna på länge! 
 
 

Måndagkväll 5 november

Precis kommit tillbaka hem efter att ha vinkat av mamma och mathias vid tåget, jobbigare att säga hejdå idag än när jag åkte hit för två månader sen. Fick anstränga mig för att inte bryta ihop totalt idag igen. Men det har verkligen varit två jättebra dagar här med dom, två välbehövliga dagar. Igår var vi på långpromenad till viglandsparken nästan hela dagen, kollade på statyerna och fotade massor, satt länge på ett fik och pratade om allt mellan himmel och jord. Följde med till deras hotell senare och mamma och jag låg i sängen och pratade, kände mig liten igen. Det var supermysigt!
Och idag har vi varit på operahuset, det är superfint, typ allt är gjort av marmor och helt snövitt, och så satt vi ännu längre på ett fik idag och pratade om allt mellan jord och universum. Ville att tiden skulle stanna upp just där!!
 
 
 
 
 

Lördag/söndagnatt 4 novmeber

Har precis kommit hem från jobbet efter att ha jobbat stägning på löve. Det blev lite väl sent och vill bara somna så jag får gå upp snart och träffa mamma igen. För idag/igår var det ju dagen jag väntat på hur länge som helst, mamma och Mathias är här i Oslo. Tårarna strömmade ner för kinderna när jag mötte dom på tågstationen. Verkligen överlycklig över att se dom igen efter två månader, så mycket jag vill berätta och säga! Fridas mamma kom också igår, vi bjöd hem våra mammor hem till oss och jaa, mammas reaktion var som förväntat. Hehe. Det är lite speciellt att bo som vi gör, men det har sin charm. Vi satt i köket och fikade och pratade tills jag verkligen var tvugnen att gå till jobbet, men mamma och mathias kom dit senare på kvällen och åt. Mysigt att ha dom i samma rum några timmar även fast jag inte kunde vara just där hela tiden. 
 
Idag är det ju som dagt 4 november, Emmie fyller år idag. Jättestort grattis till min puff som jag saknar så mycket. Men snart ses vi!! 
Idag är det också ett år sen jag träffade en av de bästa och finaste människorna i mitt liv, Frida, för första gången. Och när jag tänker tillbaka, vi har hunnit så mycket tillsammans under det här året och jag är jättegald över att ha henne i mitt liv och vid min sida. Utan henne här - hade det här blivit svårt! 
Vi ska fira den här dagen ordentligt i veckan med musikal och bastukväll, men när jag kom hem idag hittade jag en bild som hon photoshopat och så en spotify lista - underbara kvinna!! 
 
 
<3

Fredag 2 november

Idag har det varit en sån här jättebra dag, en dag som jag haft ett leende på läpparna hela dagen. Vi hade sovmorgon tillsammans imorse, vaknade runt tio tiden. Vi gjorde frukost och kröp ner i sängen och kollade på skönheten och odjuret och käkade frukost, mysigaste starten på dagen! Jag har pinsamt aldrig sett den filmen innan, så den var jättegullig. Odjuret är så söt! Våra mmmsisar och thias kommer imorgon, har längtat som bara den på den dagen, och det såg ut lite som ett bombnedslag i rummet så vi kostade på att städa och fixa till partymusiken, men jag känner oss rätt så måste vi ändå plocka lite imorgon. Nu har vi bott här i två månader, TVÅ månader, och på dom två månaderna har vi kanske lagat en rikigt måltid fyra gånger. Med rikigt menar jag att det tar längre tid än fem minuter innan det står på bordet. Så idag unnade vi oss en rikigt måltid, ris, kyckling och stekta grönsaker och ett gals vin till det. Det var seriöst det bästa och mysigaste på hela dagen - tända ljus, mysmusik och god mat. När diksen och allt var gjord var det fortfarande tre timmar tills jag skulle va på jobbet, så tror det eller ej men vi kröp ner i sängen och kollade på lite grey och låg och prata. En väldigt slappar dag blev det - underbart! Jobbade på löve idag, men då blev jag lite sur, fick bara jobba 4,5 timme. Den här veckan kommer inte gå ihop sig allls! Jobbat 8,5 timme hittils- 8,5 timme!! Fruktasnvärt. Menmen... Följde Frida till jobbet när jag kom hem, en härlig kvällspromenad i novembermörkret.
Kommer sakna sånna här dagar massor sen i december, men som vi sagt i flera dagar nu - det är en månad kvar och det kommer hända så mycket mer under den här månaden. Men ändå, det kommer bli tomt. 
Nu ska jag försöka sova, det är tyst i katten, bara nån som tassar omkring där ute i köket och nattron är här, iallafall tills dom kommer hem från krogen om några timmar. 
 
 
 
 
 
Hittade den här på en kollegas facebook och sitter och ler för mig själv -
"They say when you dream about someone its because they fell asleep thinking about you"

RSS 2.0