Onsdagkväll 26 september

Mätta och belåtna sitter vi nu här på vårt rum. Det blev en lyxig middag idag - pannkakor. Mumma!!
Idag kom det där övertrötta humöret fram, det som kommer efter alldeles för lite sömn. Frida och jag har gått och skrattat nästan hela dagen åt verklgien allting, tårarna har till och med sprutat några gånger. Så himla roligt!! Men man får ha sånna dagar också, det livar upp vardagen. Idag fortsatte städningen, fingarna är svarta av allt äckligt som man kan hitta. Så härligt!! Och imorgon varierar vi oss med lite mer städning. 
Nu poppcorn och grey's mys - underbart!!
Kinderäggsöppning
sofia gå in för det här med städningen
hjärtpannkakan <3

Tisdagkväll 25 september

Är så himla trött efter att ha jobbat 13 timmar idag och 15 timmar igår, sov typ 5 timmar där emellan. Bra jobbat Amanda!! Eftersom vi får en ny chef nästa vecka ska hela butiken vara i tipp topp tills på söndag kväll. Så vi har städat typ hela dagen, stått i kylen i nära 5 timmar. Skrubbat väggar, hylllor, tak och golv. Enligt Lotte ska allt vara slickrent, vågade inte rikigt testa men det blir säkert jättebra!! 
Jobbade på Löve igår kväll, det var ett jättestort sällskap på 700 personer. Det var jätteroligt, severade mat och dryck. Håll i hatten nu, timbuktu var där både bland sällskapet och så söng han. Martina och jag blev helt lyriska när vi såg honom. hehe. Men som sagt hade verkligen en jätterolig kväll. hih. Dom jag jobbar med är så sköna människor!! 
Nu ska vi ta ett Grey's innan sängen. Vi hade taggat för en ledigdag imorgon och sovmorgon - men vi behövde jobba istället. Sova får vi göra i ett annat liv!!

Söndagförmiddag 23 september

Nästan precis vaknat, insnodd i båda täcken och krampaktigt hållandes i kudden - underbart med sovmorgon!! Käkade frukost inne hos grannarna från hässleholm för köket såg helt förjävligt ut, flaskor och glas överallt och ut spilld dricka över golv och bord. OCH det är då meningen att Frida och jag ska städa köket idag - ALDRIG!! 
Är då ledig idag, sovmorgonen behövdes men helt ledig behövde jag inte varit. Menmen... Igår trodde vi alla att det skulle vara mängder av folk, och då menar vi verkligen mängder, i affären på grund av att det var oslo maraton. Så vi var tre på jobbet och det var typ den lugnaste dagen på jättelänge!! Hahaha.  Men istället så städade vi och plockade - duktiga är vi. Kvällen igår bjöd på Sushi och potatisbullar, fin blandning, grey's och en lång pratstund - en riktigt mysiglördag med andra ord! 
Dagens plan är då att jag nu ska plocka iordning på vårt rum, träna och så hem och duscha. För i eftermiddag ska vi ha söndagsmys med middag, massage, ansiktsmask, grey's och så en melon såklart. Älskar verkligen vår grey'smys tradition. 
Solen skiner i Oslo idag och ja, det blir nog ännu en kanondag här borta. 
 
 
 Tre chokladkakor mot sex cider - bra deal tycker jag!! 
 

onsdagskväll 19 september

Jolleman fyller år idag, så en jättestor grattiskram till dig min goa och glada kusin!
Sitter återigen ner bäddad i sängen med alla kuddar och täcken, ska ta en powernap för det blir ingen middag förens vid tolv iallafall. På tal om middag, va ju och åt på jobbet igår. Helt underbar mat, vi fick smaka typ allt och så satt vi där och diskutera det vi åt. Jätte trevlig och rolig kväll!!
Helt slut i hela ryggen idag, den bara skriker efter att jag ska lägga mig ner och slappna av några timmar. Får tigga till mig lite massage sen, hehe. Haft en hektisk dag på jobbet idag, mycket att göra och många kunder. Stått och hackat choklad och nötter så händerna är fulla av mysiga blåsor. Lotte och jag har gått och sjungit på "kombaja my lord" hela dagen så den sitter som klister på hjärnan. Kommer säkert sitta ett antal dagar, det brukar ju vara så.
Både Frida och jag är lediga på förmiddagen imorgon, kors i taket, så då äntligen blir det hård träning!!
Nepp nu blir det sängen innan telefondate med Emmie och middag/grey's mys senare i kväll/natt.

Bilder från när jag och Martina, en tjej på Lövejobbet, gick hem igår kväll. Dubbla regnbågar - bara enhörningarna som fattas.

 


Tisdagmorgon 18 september

Myser i sängen med båda täckena och alla kuddar och så mys musik i bakgrunden - härlig start på dagen! Är helt ledig idag, känns både konstigt och skönt. Inte varit ledig på över två veckor. Men dagens plan är att söka lite mer jobb idag, ovanligt... Ska träffa Nico för en liten rundvandring i staden och ett besök på biblioteket. Skönt att ha ännu ett bekant ansikte i närheten!! I eftermiddag är jag bjuden till Löve, jobbet på resturengen, på middag så det tänkte jag gå på innan ett hårt träningspass med Frida senare på kvällen. Jaa, det känns som det här kan bli en bra dag. Och jaa, provjobbet... Chefen var skitdryg och nu går vi vidare.

lördagkväll 15 september

Precis kommit ut ur duschen, nästan det bästa på hela dagen! Skulle kunnat stått där i timmar men varmvattnet tog slut. Min kropp börjar säga att jag jobbat för mycket redan, 15.5 bara idag. Men har man tagit åt sig så blir det så. Skrev kontrakt på restaurangen!!! Inte så stor tjänst men alltid något. Har fått servera idag också, svårare än jag trott men har haft en riktigt rolig kväll! Dom som jobbar där är så snälla. Han jag jobbar mest med är också ganska ny där, så han ska lära mig vissa saker som han själv inte vet hur man gör. Men med teamwork löser vi det också. Frida slutar tolv idag och då blir det grey' s mys även fast klockan ringer kvart i sex imorgon. Hoppas den här natten blir mindre förvirrande och utan brandlarm, vet inte riktigt vad som hände igår. Men guuh vad vi garvade när vi pratade om det. Längtar till min lediga eftermiddag imorgon, men det får inte bli för många såna. För jag är här för att jobba järnet.
Snart - grey'smys!!
 
 
 
 
"Everytime I look into your eyes, I feel like I could stare in them for a lifetime"

Fredagmorgon 14 september

Är så himla trött! Inte sovit tillräckligt på en vecka snart och det lär nog inte bli tillräckligt mycket sömn förens natten mellan söndag och måndag. Men det är väl bara att hålla ut och dricka kaffe. I mängder! Började provjobba på ännu ett ställe igår, restaurangen på den stora stadsteatern. Fick stå i baren hela kvällen, först mestadels själv och sen med en till ny svensk kille. Ska provjobba ikväll där också men då ska jag stå helt själv. Läskigt men lärorikt. Ska även provjobba på en till restaurang nästa vecka. Så himla glad!!! Snart bär det av till Deli för åtta timmars jobb där. Igår hade vi bullutdelning på deli, jättekul för det enda jag och Sofia, den andra nya tjejen, gjorde var typ att dela ut bullar hela dagen. Men många goda skratt fick vi allt.
Nu är det frukosttime och en efterlängtad dusch som väntar.

Tisdagskväll 11 september

Ligger i sängen och lyssnar på mysmusik. Har precis stått och lagat matlådor till oss för imorgon, det blev så delikat som korv och ris till Frida och tonfiskröra med ris till mig. Mummsfillibabba.
Idag har det varit mycket att göra på jobbet, jobbat själv i butiken nästan hela tiden och under rusch timmarna var det väldigt mycket i huvudet samtidigt men med lite hjälp från Lotte så löste det sig också. När jag kom hem hittade jag ett gulligt brev från min kära sambo och så hade hon städat hela rummet så jag tog tag i tvätten, även fast det mest var mitt... Sen på kvällen begav jag mig till kyrkan, hehe. För de har en kör på tisdagar och jag känner verkligen att jag ville hitta på något. Det var roligt att träffa nya människor och få sjunga lite. Men jag kände att gospel inte riktigt var min grej så får testa en annan slags kör nästa vecka. Men fika, sång och trevliga människor är aldrig fel. Nu ska jag ta och hämta upp tvätten från tvättstugan för när Frida kommer hem blir det Grey's mys och nattmat. Imorgon är det fullspäckat schema och jobbpass mellan halv fyra och tolv, tjohooo!

måndagkväll 10 september

Sitter i vårt 'hemtrevliga' kök och käkar makrgrill och pasta och kollar på när grannarna rensar kylen från massa äckligt. Härligt!! Är sjukt trött efter att ha jobbat åtta timmar idag och nio timmar igår och så alldeles för lite sömn där emellan. Men vad gör man inte för det som kommer in på kontot den 10:de? Hehe. Det va lite för lite att göra på jobbet idag, mycket dötid men dagen gick ändå rätt så fort och det är roligt att gå till jobbet. Varit ute och sprungit några varv runt slottet dag också, så himla skööööönt! Det är till och med fint i den parken när vädret är piss. Men skapligt med kramp i vaderna nu, hejhej träningsvärk imorgon och ett åtta timmars arbetspass på det. Lever livet här i Oslo! Längtar till Frida kommer hem för då blir det Grey's mys innan sängdags.




Fredag 7 september

Hade rätt, det var massor att göra på jobbet idag! Mycket att packa upp, men tydligen ännu mer på måndag. Härligt!! Frida höll sig till glassen nästan hela dagen vilket betydde smakprovning när man ville och så lite glasskrig när det inte var några kunder i affären. Hehe. Det här med det norskaspråket, fattade nästan inte vad än av kollegorna sa alls idag. Nickade mest och så använde vi teckenspråk, undrar hur detta ska gå. Efter jobbet så blev det pannkaksstekning och fredagsmys. Fredagsmys betyder precis som alla kvällar Grey's. Precis vad jag behövde, en lugn kväll! Imorgon tar vi oss en promenix till Oslos stora hamn, ännu ett fint ställe här i vår stad.

Fredag 7 september

Uppe med tuppen trots att jag har sovmorgon till tio, åt frukost med Frida innan hon gick till jobbet och nu sitter jag här och tänkte att jag skulle skriva om mitt CV lite och bara fixa och plocka lite här hemma. Skönt att ha gått om tid på sig! Det kommer troligtvis vara massa att göra på jobbet idag för att det är Fredag och för att det kommer en stor leverans som ska packas in. Ikväll blir det troligtvis "finmiddag" och fredagsmys med hårinpackning och Grace's. Det verkar bli en solig dag här i fina Oslo, klarblå himmel. Lovely!

Torsdag 6 september

Tredje dagen och upplärningen är klar ocn såå , trumvirvel, kontraktet är påskrviet och jobbet är stående mitt!!! Förhoppningsvis så får jag mer jobb nu också eftersom det finns en deli de luca i typ varje gatuhörn här, håller tummarna!! nu är det då också meningen att man ska kunna allt. Jo juste, det gör jag verkligen inte. Det började ännu en ny svensk tjej i affären idag - rikigt roligt! Det här har varit den stressigaste dagen hittills, massa att göra och det skulle tydligen bli mer imorgon, vi tre nya stod helt själv i butiken i en timme mitt under eftermiddags stressen. Det var rikigt roligt, men om allt vi gjorde var rätt eller inte har jag ingen aning om. Det visar sig imorgon, hehe. Eftersom vi, precis som de andra dagarna, inte åt på åtta timmar så gick vi direkt hem och lagade mat. Sjukt hungrig blir man av att jobba! Det som är det mysiga med hur vi bor att alla lagar mat i samma kök, så igår så lagade nästan alla mat samtidigt Och så spelas det tvspel när maten står på spisen eller i ugnen. SOm en liten famlij. Men det där tvspelet gör mig bara superstressad, mariocart - det går aldirg som jag vill! Det är mycket fräschare hos oss nu också, köket/vardagsrummet, duscharna, toaletterna är nystädade så man kan gå utan skor utan att va äckligt svart under fötterna. Fick äntligen tag i mamma idag också efter att ha gått om varandra i en vecka, skönt att höra hennes röst! Kvällen avslutades med Grace's, såklart, och så massage. Mysig avslutning med min kära sambo efter ännu en lång dag. På't igen imorgon bara. Hoppas inte brandlarmet går i natt igen bara, det är svinkallt att stå i shorts och linne mitt i natten på en bakgård - härliga föreningen!

Onsdag 5 september

Igår var det fösrta provdagen på nya jobbet - Deli de luca, en affär/matställe. Rikigt roligt men mängder att lära sig! Vi stå själv i kassan nästan direkt, vilket var stressigt men lärorikt. Det som kommer bli svårtas är alla PLU nummer som man måste lära sig till alla varor. Men det kanske kommer sen framöver - typ när vi åker hem... Och idag så började Frida där också så vi kunde vara virriga svenskar tillsammns vilket var rikigt skönt!! Idag har jag fått stå i kassan, laga smoothie, göra iste, baka bullar och annat gott och så packa upp varor. Igår hade jag ingen lunchrast och så blev det även idag, så 8 timmar utan att äta eller sitta ner. Det kommer bli rikigt slitsamt i längden, men det är väl bara att hänga i antar jag. Efter en låång dag på jobbet så bar det av mot personalfest. Det bjöds på mat och dryck och så en föreläsning om hur man bakar bullar och så en väldigt rolig 'föreläsning' där anställda på deli de luca uppträdde och så var det en liten tävlig. Alla företag borde ha en sån kick off varje ny termin, super roligt. Efter det så var det en stor fest på hemlig ort men den hoppade vi, det kommer en till fest längre fram - så då jäklar!! Väl hemma igen så blev det Grace's anatomy mys - en stående tradition i vårt hus, och så kvällsmat till det. Trivs verkligen här borta och än så länge är det jättebra!! Ska förska hitta ett till jobb - målet är att jobba 130 - 150 %. Hoppas!!

Söndag 2 september

Okej, vårt rum var inte så "helt okej" när allt kom omkring. Planen för idag var att vi bara skulle städa av lite snabbt men när vi väl började så upptäckte vi hur himla äckligt det egentligen var... Väggarna skulle inte ha den färgen och golvet skulle vara en anningen ljusare. Så det blev en storstädning i fyra och en halv timme, alla väggar skrubbads och vi ska inte tala om golvet. Att man kan ens låta ett rum bli så skitigt. Såå vi ska kräva tillbaka på hyran, hehe. Men efter dom där fyra och en halv timme va det så fint det kuned bli och köket kändes lite trevligare att laga mat i. Men hur länge köket håller sig så får vi se, inte särsklit länge skulle jag gissa på. Menmen, vi försökte iallafall. När jag var liten så var mamma, pappa och jag och hälsade på Moster här i oslo. Då var vi en park, det enda jag kommer ihåg var att jag tyckte om den där parken. Så efter en hel förmiddags städning drog jag med Frida ut till den där parken. Det blev en rikigt lång och jätte mysig promenad. Och jaa, kan förstå att jag tyckte om parken för den var verkligen jättefin och jätte stor! Så om ni är i Oslo är Frognerparekn ett måste att besöka.





lördag 1 september

Ojoj andra dagen i den här virriga men fina staden. Fattar knappt vad det står på skyltarna och språket är riktigt krångligt ibland. Men det blir nog bra det här. Boendet är ju något av sin egen stil måste jag bara säga, köket inbjuder inte direkt till att laga mat i. Sunkigt och stökigt, ser lite ut som det nyss avslutats ett världskrig där. Men vad är tre månader? Det får gå, så länge som rummet är okej så är jag nöjd. Idag har vi gått på stan och letat jobb i mängder! Allt från klädaffärer till caféer, restauranger och hotell. Inte fått något men många ställen har ändå sagt att de behöver personal så det är ju ändå positivt. Men det får inte gå för lång tid innan jag får ett jobb för då bryter jag ihop här borta och kommer bara vilja åka hem. Men har två intervjuer nästa vecka och det är en början, hoppas att det leder till något mer bara.






RSS 2.0