Tisdag 30 oktober

Har varit på så himla bra humör idag, har helt ärligt hoppat upp och ner, gått omkring och skrattat och sjungit. Men sen kom en del då allt blev förjälvligt..... 
Menmen, dagen började med fyra timmars jobb på Grand, typ alla vandrade omkring i en egen bubbla med ett leende på läpparna. De där fyra timmarna går fort så var påväg hem lika snabbt igen. Hittade Frida fortfarande i sängen, så vi lagade lite lunch och drack en cider, bara för att vi förtjänade det, och kröp ner i sängen och kollade på Greys halva dagen, jättttemysigt!! Vi var ju på huvudkontoret igår och bestämde möte med Dan idag, så sega men rikigt glada skyndade vi iväg till hans Deli för att fixa lönen, och inte sant - det fattades mängder!! 
Eftersom vi alltid, eller ja oftast, är ute i så god tid så hade vi nästan en timme tills vi var tvugna att vara på jobbet. Så vi gick förbi Löves personalrum och omklädningsrum och satte oss i bastun ett tag. Lovely!
Men sen kom vi till deli och livet var inte lika härligt längre. Man ska inte behöva känna den känslan jag känner på ett personalmöte. Var skitsur och rädd, balandat med förbannad hela tiden där. Det var meningen att vi skulle få oppläring. Vad är väl en bal på slottet - man kan ju bara göra sitt bästa. Är inte det tillräckligt, namen SKIT I DET DÅ DÅ!!!!
Vi hade en högljud och vild diskussion hela vägen hem, det är så skönt att Frida också är där. För man måste vara där för att förstå hur det är. Tillsammans håller vi ut! Hemma igen kröp vi ner i sängen och kollade på mera greys och så massage med mysmusik och så lite mer greys.
 
 
 

måndagkväll 29 oktober fast senareu

Elin knackade på tidigare ikväll och hade jättegoda nyheter. Mathilda och jag ska ju som sagt bo tillsammans i december och tanken va att dom båda skulle komma tillbaka i februari. Men ändrade planer - dom kommer tillbaka i januari så vi ska bo tillsammans redan då. Jätteglad!!! Så vi började tänka om vi kunde ha Fridas och mitt rum eftersom det är så stort och lalalala. Det blir super! Niclas kom tillbaka idag efter att ha varit hemma i helgen så han bjöd mig, Elin och Mathilda på buffé med riktigt god mat och så lyssnade vi på mysmusik och ja, det var super mysigt!! Till jul ska vi försöka få med hela katten på jul pyssel och pepparkaksbakning - snacka om jul stämning! Efter maten så tog han och jag några varv på mariokart banan, tror det eller ej men jag vann faktiskt en gång. Älskar det spelet, även fast jag typ aldrig vinner så är det jätteroligt!
Så lättade ska jag nu krypa ner i sängen och försöka sova lite innan min sambo kommer hem.
 

måndag 29 oktober

Vi somnade kvart över nio igår och vaknade nio idag, sovit 12 timmar och hade ändå nästan hela dagen tillsammans - Härligt! 
 
Vi bokade våra biljetter hem idag och seriöst jag började stor böla.... Vi kommer åka hem tillsammans för att avsluta det vi påbörjade tillsammans. Och för att jag saknar alla hemma jättemycket. Det var ju då inte det sorgliga i det momentet. Bara det att min biljett fick en retur biljett också, själv. Kommer åka tillbaka hit till Oslo efter den helgen och vara kvar till ett obestämt datum. Med en hemresa över jul och nyår. Det kommer kännas... Konstigt! Kommer fortfarande tänka att det här ska jag berätta för Frida när jag kommer hem eller det här måste jag ta med Frida på. Det kommer bli jättetomt!! Men det är kanske också en bra upplevelse, att klara det själv. Hon kommer ändå alltid vara min sambo även fast vi blir särbos. Är så glad över att vi gjort det här tillsammans. Men nu ska vi inte åka hem än, vi har en hel månad kvar och det kommer hinna hända så mycket under den tiden!!
Matilda och jag ska bli roomies över December och när, om, hon och Elin kommer tillbaka så ska vi tre bo tillsammans. Så då var det spikat och klart. 
 
Idag då, efter att ha ätit frukost i sängen och myst med Greys halva dagen tog vi och Sofia trikken till huvudkontoret på deli för att storma stället. Eftersom lönen för oss alla tre har blivit helt fel och det aldrig händer något tog vi tag i det själva. Men det blev inte så mycket stormning för Dan, förra chefen, var där så han hjälpte oss och imorgon ska vi gå igenom alla dagar vi jobbat så att lönen blir rätt. Lättnad eftersom det fattas 40 timmar på lönen. 
Nu ska jag laga middag och kosa mig med godis och film, kanske tvätta lite också bara för att. 
 
JUSTE - det har snöat här så nu ligger det blaskigt vit sörja på marken. BLÄÄ!!!

söndag 28 oktober

HELL WEEK ÄR ÖVER!! 
Och med hell week menar jag att jag hade TUR om jag fick sova 6 timmar per natt, jobbat öppning på antingen Grand, mest grand, eller Deli varje dag. Sen hem och sova två timmar och så tillbaka till antingen Deli eller Löve. Veckan har gått så himla fort och med ett antal espresso och red bull har det gått förvånadsvärt bra. Trots allt att det har varit så mycket hela tiden har det varit en jättebra vecka eftersom jag trivs så bra på jobbet. Det som har  varit jobbigt var jobbigt just för stunden men inte om man summerar hela veckan. 
 
Igår började den "hårda" oppläringen på Löve, alltså - nu ska jag lära mig a la carten. Ofelia och Cilla ska göra mig till en fulländad servitris. Önskar dom lycka till och mycket tålamod lär de behöva. Gjorde rätt mycket fel igår, va så himla stressad. Servitrisjobb är verkligen INGEN dans på rosor. Att ha allt i huvudet och springa som en liten gnu mellan borden och ta beställningar och anbefalla olika rätter och viner. Lysingen en man beställde blev en torsk i mina papper och när en kvinna frågar vad lysing är, är allt jag kan säga en fisk. SJÄLVKLART är det en fisk. Men vi skrattade bort det och så kom Martina och räddade mig. Puuh! Efter att Ofelia och jag stängt igår så fortsatte vi med en vinprovningslektion i vitt vin. Herregud vad mycket olika sorter det finns och att vit vin kan smaka så olika. Fortsätter på mitt halv torra eller torra, den informationen får räcka för ett tag. Men vi hade det jättetrevligt!!
Frida och jag har jobbat om varandra hela veckan också så vi har knappt träffat varandra heller. Men nu ska vi käka pizza och ha Greys mys, det bästa idag, innan Matilda kommer hem för då blir det Skräckis. 
 

Fredag 26 oktober

längesedan jag bloggade nu, men hade bara klagat ifall jag hade bloggat den här veckan. Det är en HELLWEEK!! Så då ska jag nog inte göra det heller - ha en bra fredag!

måndag 22 oktober

SOOOOOOVMORGON - så himla skönt! Sov till tolv och hade inte dåligt samvete någonstans. Nästa sovmorgon är på fredag och jag längtar som bara den. Men fram tills dess har vi mycket som ska hinnas. Idag är det tvättning och städning innan stängning  på Deli. Imorgon öppning på Grand och stäning på deli och ja, det tuffar på här borta. Nästa helg kommer mamma och mathias hit, ser verkligen fram emot det! 
Men nu har jag lovat linda massage och så väntar maskinerna i källaren. Vilken underbar och händelserik måndag!
 

Fredag 19 oktober

Precis kommit hem efter första dag på det nya jobbet, servitris på Grand hotells frukost. Det var riktigt roligt och människorna var jätte schyssta. Men det stora jobbiga är att det är så grymt tidigt!! Nu hade jag ändå andra vakt, vilken börjar 7. Men sen kommer det bli typ halv sex. Men vad är väl en bal på slottet? 
Igår hade vi personalmöte på deli, väldigt annorlunda kan man ju lugnt säga!! Vi satt nere i källaren i garaget.... Men sen bar det av till bowlingbanan. Skitkul!! Förlorade varje gång men det gjorde inget, skrattade hela kvällen. En välbehövdkväll!!
Nu blir det mys med Frida innan en kväll på Löve - stängning ikväll och öppning på Grand imorgon!! Och så v'äntar en helg med öpppning och stänging varje dag. Men som sagt - en bal på slottet sa vi? 
 
 

Onsdagnatt 17/18 oktober

Precis kommit hem efter en jätterolig kväll på löve. Jag, Daniel och så Julie, en ny tjej där, hade ett sällskap på 50 pers. Det var en väldigt slapp kväll för de skulle äta buffe, alltså behövde vi inte servera något utan bara hälla upp viner och le, och så rydda efteråt såklart. Men det gör vi ändå varje kväll så det är inget annorlunda. Sen så fick Daniel och jag äran att göra klart i disken och möblera inför imorgon, men några extra timmar och många udda samtalsämnen fick vi till. 
Frida och jag fick ett shopping ryck förut idag, med de sista lappar som fanns på kontot tog vi oss en sväng på superrean. Jag fick med mig tre par skor, ett par röda skinshorts, en tröja, en jobbar skjorta och så strumpbyxor. hehe. Efter en galen sväng på stan gick vi till gymmet, 40 minuter på löp/klättringsmaskinen och så 40 min pt-pass med Frida. Härligt ont i kroppen imorgon!! 
Nu kommer snart sambosen hem och då blir det kvällsmat och sängen. Lovely! Imorgon skriver jag kontrakt på mitt tredje jobb, yippie!! 

Söndagkväll 14 oktober

Ligger nerbäddad i sängen och har precis kollat på säsongspremiären av vampire diaries, kändes konstigt att se det själv. Brukar alltid kolla premiären med Issa eller Bachan, saknar det!! 
Kännt mig som hemmafru idag, städat köket, vårt rum, tvättat, dammsugat hela lägenheten och, sist men inte minst, bakat bröd. Med lite hjälp från Robin om hur mycket mjöl man ska ha och av Kossans, gannlägenheten, ugn så blev det faktiskt ett godkänt resultat från flera håll. Men det tog dock typ tre timmar att få fram ett resultat, men vad gör det när det ligger fyra limpor nybakat bröd i fönstret?
Jobbat på deli idag, det var en väldigt seg dag med väldigt lite att göra. Ägnade mig mest åt att göra smoothies halva dagen. Men imorgon blir det jobb på Löve, yippie!!! 
Nu Merlin premiär, även den utan varken Issa eller Bachan. *Snyft* Vid tolv när sambon kommer hem blir det pizza och p.s I love you. 

 

lördagkväll 13 oktober

Lördagkvällen spenderas på jobbet, deli, men det gör inte så mycket för jag är på så himla bra humör!! Skulle kunna springa runt och hoppa och sjunga. Hihi. Denna dagen började med frukost i sängen och ps I love you med min kära sambo. Men där kunde vi inte ligga hela dagen, inspektion av kollektivet imorgon och då måste allt va städat. På med handskarna och sätta igång. Så sjukt äckligt!!!! Hann inte med så mycket städning innan det va jobb dags, tar resten imorgon.
Efter jobbet blir det sängen, inget vin eller film utan bara sängen.

fredag 12 oktober

Idag har det varit en jättebra dag, en rolig dag. En sån dag som man borde ha varje dag!! Började med en välbehövlig sovmorgon för oss båda, inte ofta vi har det nu förtiden. Efter frukosten packade vi ryggsäcken med fika och gick till slottsparken. Fint väder men det märks att det snart är vinter, börjar bli riktigt kallt!! I parken fikade och satt i solen och pratade. Fikat som blev över matade vi ankorna med, jättemysigt! Något man borde göra oftare för det gjorde en verkligen glad. Jobbade på løve på kvällen, började med vara i restaurangen ett tag. Men sen så stog jag i baren rätt så mycket. Jobbade med Daniel och Dennis hela kvällen, super roligt! Kändes som vi städade och plockade jättelänge men till och med det blir så mycket roligare med dom. Precis så det ska vara. Tog ett glas vin med Daniel efter jobbet, mycket trevligt!!



Höstpromenad 10 oktober

Underbart väder för en promenad till slotsparken med världens bästa sambo
<3
 

Tisdag 9 oktober

Sitter i köket på katten med härliga människor som gjort allt de kan för att gå mig att må bättre. Men tårarna är fortfarande kvar. Borde gå och duscha och ta tag idagen men jag har ingen ork kvar. Vill bara krypa ner i sängen och gråta tills det inte finns någon vätska kvar i kroppen. Vill bara att Frida ska komma hem nu. Börjar snart jobnba, på mitt underbara jobb. Där jag trivs, där människorna är fantastiska. Hoppas det blir en bra kväll för det behöver jag verkligen just nu. 
 

måndag 8 oktober

Hangover spelas på radion på jobbet, det är just precis så det är idag. I sittandes huvudvärk och trött i hela kroppen. Meen personalfesten va rolig!! Mycket god mat, gratis dricka och dans. Med dans så menar jag verkligen dans! Vi dansade, inproviserade iallafall, och pratade med folk mest hela kvällen. Men efter några flaskor vin så kanske det va dags attd gå hem, men allt som allt va det en lyckad kväll!!
Så nu som sagt är jag på jobbet, inget att göra och bara fyra timmar kvar. Sen greys mys och chokladkaka med min kära sambo - längtar!!
 

Oct. 07, 2012

Jobbar och jobbar, hejhå vad mycket det är att göra. Inte direkt har väl haft typ sju kunder sen åtta. Rätt lugnt med andra ord.
Jobbade på löve hela dagen igår, så himla roligt! Fick några bord själv som jag skulle servera och ta beställningar, spännande och lite små stressigt men jätteroligt!! Dagarna där går så fort där, vi skojar och skämtar, jättebra stämning!! Idag efter jobbet blir det en fika med Nico, svårt att ses så mycket eftersom vi jobbar så olika. Sen ikväll är det personalfest med löve folket, har fått med Frida också så det ska bli kul. Drinkar, mat och trevligt sällskap!!



Haha fick Antons bankkort igår innan dom drog ut på krogen och strikta order om att han skulle få tillbaka det när han va nykter. Det händer bara på katten!!


Fredagkväll 5 oktober

Den här dagen kunde ha blivit en helvetetsdag om inte Frida, enligt mig dunkat mig i ryggen och enligt Frida petat mig i ryggen, kvar töver elva och om inte Lotte hade ringt. För då hade jag missat jobbet, för Omer hade glömt säga att jag jobbade. Yeey!! Slängde på mig kläderna och lite frukost och sprang till jobbet. Men en ängel som Lotte är så hade hon typ lunchen klar, pizza idag igen. Inte nyttigt men gott! Det var en lugn dag, lagon mycket folk och lagom mycket att göra. Efter jobbet gick jag till gymet och mötte Frida. Vi körde ett steppass, asjobbigt men roligt. Efter det anslöt Lotte oss, Frida körde ett pt-pass med oss och sen så sprang Lotte och jag 45 min på löpbandet. Känner mig rikigt duktig. Hihi. Väl hemma delade jag och Linda, en supertrevlig tjej som också bor här, på en pizza. Måste bli nyttigare. Vi satt och åt och snackade, kom in på riktigt djupa ämnen, riktigt trevligt! Frida började jobba vid tolv så jag följde till jobbet, en mysig kvällpromenad i oktobermörkret. Vi kommer inte ses förens på söndag. Snyft. Väl hemma igen tog jag ett glas vin med lite folk från katten och andra på det här stället. Alla är med alla och det är så härligt! Och nu ska vi på katten kolla på film innan det är dags att krypa ner i sängen själv, inte sovit själv på över en månad. Kommer inte kunna sova något antagligen. 
Nu filmfilmfilm!!

Tisdagkväll 2 oktober

Varit ledig hela dagen men har spenderat nästan varje timme på gymet. Varit på två pass, kettelbells och corebar och så sprungit där emellan. Så himla skönt att rensa huvudet. För det behövs verkligen. Har gått och funderat alldels för länge, men vet fortfarande varken in eller ut. Kanske borde se allt som olika möjligheter och nya erfarenheter här i livet. Men oavsett vad så kommer det nog kännas fel och konstigt, eller kanske inte fel. Men nytt, och förändringar är läskiga. Det är inte trygt och stabilt, det är ostabilt och otrygt. Men det kanske är så man lär sig, växer i sig själv? Kanske så som man formar sig själv till den man egentligen vill vara? En kolk person sa en gång, eller säger jämt, "oroa dig inte så mycket för vad som kan hända utan lev för nuet och våga göra nya saker". Så det kanske är dags att göra det, våga testa nya saker och se vad som kommer av det. För testar man inget nytt  kan man inte säga att det inte fungerade. Det kanske är otrygt och ostabilt till en början, men livet ska väl inte vara så lätt. Klart kommer det dagar som man ligger där och tänker varför gjorde jag det här, men i slutet kommer nog allt egentligen vara en vinst. 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagkväll 30 september

En helg, lördag och söndag, har 48 timmar - har verkligen utnyttjat varje sekund av den här helgen. 
Gårdagen var superbra, hade öppningen på deli och sovit 5 timmar natten till löradag - härligt med mycket energi! Jobbade fram till halv fyra, mestadels av dagen ägnade jag och sofia åt att, ovanligtvis, att städa. När man väl börjar så hittar man bara mer och mer som är smutsigt. Kräkkänsla på allt damm och skit som jag hittade alltså!
Vid fyra började jag jobba på Löve, jobbade i restaurangen och serverade hela kvällen. Det var verklgien jätteroligt och jag tycker så mycket om dom jag jobbar med, vi verkligen ett superteam! Vid ett när vi slutade satt vi och tog ett glas och bara pratade. Dom skulle dra ut efter det men jag pallrade mig iväg och möte upp min kära sambo, får hänga med ut när jag inte ska upp halv sju dagen efter! 
MEN när vi var påväg hem så hittade vi Rickard, en som bor med oss, som var lite på lyset!! Så vi hjälpte honom hem och guuh vad jag skrattade åt honom!!! Hemma mötte vi en minst lika full Emilie som käkade ketshup ur flaskan och ursäktade sig för att hon var full - men hon var ändå en bra människa. Lite senare kom även Anton hem, fullast av all. Magplask på golvet och upp igen - gick in i väggarna och jaa, där emellan skattade vi lite mer. Blev så himla festsugen, när lönen och en ledig lördagkväll kommer då jäklar!! Förskkte verkligen sova sen när vi kom in till vårt rum, kurade upp mig bredvid Frida men kunde verkligen inte somna hur mycket jag än föärsökte för ute i köket var festen i fullgång. Vid fyra kom nattvakten och jag slocknade direkt. Efter tre timmars sönm ringde klockan och då var det jobb dags igen.
Öppnade med Nisse, vi vet inte vad han heter så Frida började kalla honom det och nu är det hans officiella namn. Varutellning, inventering, var det som stod på schemat idag, och det gjorde vi verkligen. Vi räknade och räknade varenda litet tuggummni i affären. Efter 13 timmar var vi klara, såg bara siffror framför mig. Glada besked från den nya chefen iallafall - får förnya mitt kontrakt imorgon. Stor lättnad!! Lotte tyckte vi var värda en öl efter all tellning, så det unnade vi, jag, lotte och Sofia, oss en på Friday's, rikigt trevlig stund! 
Nu sitter jag på vårt rum efter att ha fått hela katten att engagera sig i söndagsstädningen för en gångs skull. Lägenheten ser okej ut och förhoppningsvis bli ingen utslängd. 
Frida slutar snart jobbet och då är det sängen som gäller och imorgon är det sovmorgon - något min kropp verligen behöver!! 
Så som sagt en helg har 48 timmar, har jobbat 30 av dom timmarna och sovit 3 - någonstans känns det som jag borde vara tröttare...

RSS 2.0