Torsdag 31 januari

Sista dagen för årets första månad.
 
Precis klivit ut ur en lång och härlig dusch, stod där så länge att varmvattnet tog slut. Hihi stackars den som ska dusch efter mig. Lyssnade på favoritmusiken från förr och fick några flashbacks, både bra och dåliga. Det som fattades där inne i badrummet var ett badkar och tända ljus så hade jag aldrig gått upp. 
 
Jobbade morgon på deli idag, även igår och imorgon, och det är så lugnt att jag klättrar på väggarna. Vet inte rikigt vad jag ska fördriva tiden med för när det gått en timme känns det som det gått tre. Aja får leta fram min kreativa sida och försöaka komma på saker att göra. 
 
Var hemma hos Niclas, Niklas och David i deras nya lägenhet igår. Vi skulle laga mat tillsammans precis som förr, men precis som förra gången så fick Niklas stå för matlagningen och vi andra tre satt i soffan och pratade. Det var en riktigt trevlig kväll med lax och ris, kladdkaka till efterätt och många samtalsämnen.
 
Ikväll går trikken mot Majorstuen för att käka ute med Maggie, ska bli så mysigt!! 

Måndag 28 januari

Nästan precis klivit upp ur sängen, tog mig en rikigt lång sovmorgon vilket verkligen behövdes eftersom idag är det en av de största bakisdagarna ever. Men gårdagen var verkligen grymt rolig!! Henriette kom vid fyra tiden så fixade vi oss, drack lite vin och satt och pratade. Hur trevligt som helst!! Sen så drog vi oss ner mot Grand för att möta upp två vi jobbar med. Upp till fest lokalen för fördrink och en lite snabb föreläsning om året som gått innan vi satt oss till bords. Tre rätters serverades, tapas till förrätt, lamm till huvudrätt och färsk frukt och glass till efterrätt. Det godaste jag ätit på länge!! Det var fri bar så det var bara att säga till så fick man något gott i sitt glas. Efter maten kårades årets babe, hunk, tabbe osv och så lite dansuppvisning. Man fick sig många goda skratt. Sen ägde vi dansgolvet resten av kvällen och halva natten. Det var en grymt bra kväll!! 
 
Snart ska jag ta mig en promenad till jobbet för att spendera några timmar där. Håll ut!! 
 

Söndagmorgon 27 januari

Precis kommit hem från ett helt galet nattpass på deli. Jag och den andra tjejen jag jobbade med började elva igårkväll och fram till sex i morse har vi haft fullt upp. Herregud vilka lusta och härliga människor som är ute om nätterna och så mycket fulla människor som har så mycket att berätta för en att man nästan börjar gråta av skratt. Så idag var det en riktigt rolig natt på jobbet. Till skillnad mot torsdag och fredagnatt då det var vääldigt lugnt. 
 
När jag steg upp imorse, eller snarare vid halv ett, körde Elin och jag ett träningspass som bestod av trappträning i trapphuset och styrkepass i hallen med dunkande musik. Grannarna måste trott vi var helt galna. När vi satte upp passet tänkte vi både att det här klarar vi lätt men det var så sjukt jobbigt! Och nu har jag en stelträningsvärk. Men det ska kännas att man gjort nytta. På't igen imorgon! 
 
Hade även mitt första uppdrag med grata, bemaningsföretaget, igår. Serverade på en begravning. Kan ju inte säga att det var rolig eftersom det var en sorglig tillställning men hon jag jobbade med var rikigt gullig så det var ändå roligt. 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, se hur det gå eftersom vi gått på koffein hela natten. Klockan fyra kommer Henriette och senare ikväll blir det personalfest med grand. Whihooo!!

Onsdag 22 januari

Har ännu en sån där slapp dag. Började med ett pissigt pass på Grand. Det va bara så jobbigt, inte mycket folk och så, men ändå jobbigt. Mest frustrerad och arg. Men allt blev mycket bättre så fort vi slutade, Ebba, Maggie och jag gick och satt oss på waneys och tog en kaffe. Satt där och pratade om allt möjligt i timmar. Härliga brudar det! 
 
Tänkte att jag skulle ta mig en powerwalk till Frogner efter det, gjorde det igår och höll på att frysa rumpan av mig, men gick hem istället och nu sitter jag här. Ska jobba natt på deli resten av veckan, kommer bli intressant och eftersom det är mina första nätter så ska jag jobba med en annan tjej. Yeey för att slippa vara själv!
 
 
Bilder från igår

Måndag 21 januari

Steg nyss upp ur sängen, men nu är jag tillbaka igen. Så grymt skönt att bara ligga och slappa efter att ha sovit i 10 timmar. Sovmornar behövs verkligen! Idag är det jättefint väder, klarblå himmel men svin kallt. Blir en promenad innan jobbet med termobyxor och tjockvantar. Mysigt!
Att det återigen är måndag är lite skrämmande - var det inte måndag nyss? Tiden går så ruskigt fort. Aja. Planen för denna vecka är jobb varje dag och så trycka in några träningspass där emellan. Det är nog det som kommer hinnas med. Åå vilken spännande vardag.


torsdag 17 januari

Tillbringar ännu en kväll på jobbet. Deli de Luca har runt 600 anställda och 22 butiker i Oslo - ikväll är vi bara 22 som jobbar medan alla andra är på Bal/nyårsfest. Hade sett fram emot att gått men just nu gör det inte så mycket att jobba. Stålar är ju aldrig fel. Hihi. Och nästa vecka är Grands personalfest och då kommer troligen nästa alla från frukost gå så då är det party - Yeey!!
Imorgon har vi alla fyra sovmorgon och med alla fyra menar jag mig själv, Matilda, Sara och Elin, Mathildas kompisar/nya lägenhetsdelare, så då blir det movie night och gottgott. Mysigt!!
Fyra timmar kvar - lets get it started!!




Tisdag 15 januari

KlantAmanda har varit i farten igen! Kollade fel på schemat på grand så var där tidigttidigt imorse och upptäcker att det va imorgon jag jobbade - yipppie! Not. Käkade frukost med Maggie och så gick jag hem igen. Ska försöka sova några timmar innan det är dags att gå till deli.

Sov gott världen!



<3

Söndag 13 januari

Sitter på bänken i köket på jobbet, så sjukt trött så skulle kunna sitta och sova. Det är väldigt lugnt och nästan inga kunder. Grannen hade både i igår och i natt fest så mellan ett och tre satt dom och skrek precis utanför vår dörr och blev skit sura när vi bad dom va tysta men när vi skrek till åt dom så var det som dom försvann - skönt det!!

Fikade med Lotte igår, satt på ett café och snackade skit hur länge som helst och så tog vi oss en runda på stan. Super mysigt!!

7 timmar tills jag får gå hem och krypa ner i min varma säng - räknar ner !!



'' We all smile in the same language''

I GONNA HAVE THE TIME OF MY LIFE

 
Äntligen är resan bekräftad!
13 mars - 26 april kommer Namibia bli mitt hem. Ska jobba med underbaringen på bilden, lejon och många fler djur. Kommer även få rida genom Afrikas savann och leva livet. Längtar till tusen och det kommer bli en upplevelse för resten av livet.
 
Lycka rakt ut! 

Fredag 11 januari

Det var längesedan jag var så himla arg och hade så sjukt ont i huvudet. Hyresvärden kom med ett sjukt krav att vi skulle behöva flytta igen och blablabla. Men efter många höga och arga och ärliga ord så löste det sig. Så ingen behöver flytta. HA!!
 
Har haft en jättemysig eftermiddag med Sofia, vi satt på waneys och pratade i timmar om allt allt och inget. Verkligen jättemysigt!
 
Det var hemma sen efter det som kaoset började och nu så här två och en halv timme senare börjar jag lugna ner mig. Men ojoj det kunde slutat dåligt.
 
Nu ska vi äntligen äntligen äta middag, Mathildas hemlagade paj. MUMMSIGT!!

Onsdag 9 januari

Då har vi skaffat oss ännu ett jobb då, hehe. Grata bemanning man ringer in om man vill jobba och så förhoppningsvis finns det jobb, spännande spännnade!! Börjar förhopningsvis nästa vecka så kammar vi inte lite mer stålar, mumsigt. Är på så bra humör och har varit de senaste dagarna, vi bokstavligen hoppade omkring i köket och dansade till vamos a la playa så det dunkade i huset här om dagen. Är så taggad på livet i allmänhet så det gör inget att det ska jobbas i åtta timmar snart för sen kommer det bara bli så underbart! Efter jobbet ikväll blir det chokladpuddings fika med Mathilda och Carolline. Planer ska smidas så det sprakar om det!!

Puss på världen.

Måndag 7 januari

Sitter i soffan, igen hehe, Mathilda söker jobb och jag kollar runt. Maten står i ugnen så snart kvällskos med mat och step up revolution, mysigt!!! Är över trött så humöret är på topp, skrattar åt allt och alla. Blir en tidigt kväll i säng så vi får våra timmars sömn innnan det bär av till gymmet och jobbet. 
 
Jobbade morogn på deli idag, det var väldigt lugnt så jag hann med mycket annat som smoothie explossion och kylpåfyllning. Spännande dag på jobbet!!

Söndagkväll 6 januari

Borde verkligen sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon men är inte trött alls. Kom hem från jobbet nyss, Mathilda kom och mötte mig och så hämta vi upp kebab på vägen hem. Hemma blev det en lång pratstund i soffan och då önskade jag verkligen att det va sovmorgon. Jättemysigt!!
 
Städade katten i förmiddags så nu är vi helt därifrån, lite vemodigt ändå måste jag säga men väldigt skönt också så det väger över. Niklas, Niclas och David hängde med över till andra lägenheten och så lagade vi lunch tillsammans. Eller mer, Niclas lagade mat och vi andra satt och snacka. Men det serverades kyllingfärssås med pasta, underbart gott! Det är det där man kommer sakna från katten.
 
På jobbet hände det massor hela kvällen. Hade inte en lugn stund någon gång och vips så var klockan elva och Mathilda stod där redo att gå hem. Skönt med sånna kvällar då går tiden fortare!
 
 
Bilder på nya stället!
vardagsrum som sitter ihop med köket
köket och trappan upp till
ny renoveradebadrumet (ett av dom)
thildas del av rummet
Elins del av rummet
min del av rummet

Lördag 5 januari

Jobbar så det sjunger om det - We found love - eller tjjja det är jättelugnt så tar en sak i taget och gör det så långsamt som det går. Jobbade Grand imorse och vi hade super roligt!! Lugnt och inte så mycket gäster, men i köket dansades det gangam style och sjöngs på toner som inte finns - härligt gäng!! Vi flyttade ju igår och det känns i axlarna idag eftersom vi bar alla väskor och kassar. Herregud vad saker vi har. Vill inte tänka på hur resan hem ska bli, det tar vi då!! en del av all packning.

Torsdag 3 januari

Nu känner vi att vi fått nog, så imorgon flyttar vi till ett annan lägenhet. Vi var och kollade på den idag, jättefin och nyrenoverade badrum och rummet var väldigt fräscht. Det blir super bra!! Yeeeeey! Så nu ska jag ta tag i packningen för det är vääääligt mycket som ska packas ner och det är masssa mat som ska med. Det lär ta många timmar att med allting men så skönt när vi väl är på plats och med internet - ÄNTLIGEN!! Bilder kommer när vi är på plats. Spännande! 
Lycklig och knasig känner jag mig nu men åå så mycket att se fram emot! 

onsdag 2 januari

Att komma tillbaka igår var blandade känslor, tror det kommer kännas lättare efter ikväll när Mathilda kommer tillbaka igen. Men internet som försvann den 11 december har fortfarande inte kommit tillbaka, smått förbannad för det!! Börjar jobba om tre timmar så ska försöka hinna handla och fixa lite i lägenheten och så vissar det sig att jag har fått post från min sambo som jag måste hinna hämta också. Full fart på första dagen tillbaka i storstaden!

Tisdag 1 januari 2013

Sitter nu på tåget tillbaka till Oslo, redan en timme sena så är nog framme vid halv elva.
Träffade Frida och Victor och åt lunch med dom innan jag traskade till tåget för att möta mormor som kom för att vinka av mig. Och i Katrineholm träffade jag Erica som jag inte träffat sen studenten, vi satt och prata om allt i en timme innan jag var tvungen att kliva på tåget igen. Jätteroligt att träffa henne igen!!

 

Såå nu får vi se hur det blir att komma tillbaka till katten och allt jobb igen. Det nya men ändå gamla jobbet som börjar imorgon. 

Och så står jag mellan några beslut igen, tycker inte om att ta jobbiga beslut. Men väntar lite till, specalisten på att dra ut på besluten till sista sekund. hehe


Måndag 31 december NYÅRSAFTON

Jaa allt började på lördagnatten, blev jättesjuk, feberyrra, ont i lederna, spydde så fort jag tänkte på mat eller något att dricka och så svimmade vi lite där någonstans också. Härligt slut på detta år. Planen var att igår skulle jag hållt till i stallet mesta dels av dagen, packa inför nyår och så Oslo och umgås med familjen. Men låg hemma hela dagen och sov istället. Och idag skulle jag fikat med Issa och sen middag hos maggan och sen fest med Emmie, niklas och Bachan. Men fick bli en lugn nyår hemma med familjen istället. Vi tog en promenad, spelade spel, åt gott (liiiiteliiite), satt och prata i timmmar, satt i fönstret och kollade på fyrvererierna med Mille - han älskar det!, och så skålades det vid tolvslaget. Det var ungefär vad jag orkade. Men det var en jättemysig dag även fast den inte blev som det var tänkt.

 


RSS 2.0