Torsdag 24 Oktober

Dagarna här har gått för fort, kan inte fatta att vi varit iväg i över en månad. Och nu är det bara ett par dagar kvar innan jag åker vidare. Det ska bli underbart att få åka upp till Steffi i en vecka, men jag vill inte lämna detta underbara ställe. Så mycket har hänt de senaste veckorna, så mycket känslor, uppleveser och glädje. 
Detta är min lilla extra familj, vi alla ungås som en lite familj. Alla är välkommna och ingen är utanför, alla delaktiga och ingen ska känna sig ledsen. 
Ingen dag är den andra lik, vissa är stressiga, andra är lugna, vissa flygger förbi medan andra tuffar på i x 2000 fart. 
Det är fortfarande så ofattbart allt vi gör, att vara så nära ett så vilt djur, att sova med geparderna purrande bredvid oss, höra lejonen ryta en halv meter ifrån dig, gosa med den 6 veckor gamla geprad bebisen, ha handen på leoparderas huvuden när de slickar din hand, bli pussad av den stora canadensiska vargen, ha två leoparder i knät, promenera caracalerna längs den torra vägen....
Det finns inte ord. Denna lycka är obeskrivlig och så sjukt stark. Jag vill aldrig åka härifrån.
 
 
 
 
 
 
 

Update 9 oktober 2013

Dagarna rullar på för fort här borta, känns som jag precis gick upp ur sängen när jag kravalar mig ner igen. Lika trött och utmattad varje kväll. Mycket tror jag beror på värmen och solen, stekande hetta och 35 grader varmt varje dag. Men också alla nya intryck och upplevelser.
Det finns så mycket jag vill berätta men vet inte vart jag ska börja. För dagarna är rätt så lika men samtidigt helt olika...
Faith är en 5.5 månad gammal gepardunge som föddes med ett hjärnfel, hjärnan pressades mot skallbenet och gjorde henne förlamad, nu är hon på fötter men kämpar hårt varje dag för att få med sina fyra ben när hon springer. Men hon har stulit mitt hjärta, vi spenderar timmar tillsammans varje dag, sover nos mot nos, leker i vattenpölar, leker med gosedjur, går på promenader, busar tills vi båda faller ihop av trötthet. Ingen av oss orkar i evighet i 35 graders värme. Vi försöker även att få henne att simma, vilket skulle vara bra för hennes muskler somtidigt som det kyler ner henne, men vatten upp till midjan va inte lilla Faiths favorit. Hon kommer springandes på sina ostadiga ben emot mig när jag kommer, naffsar lite i fingarna som bebisar gör. I dag så gick jag in till henne och hennes syster för att mysa lite, lägger mig ned bredvid henne och får en stor puss rakt i ansiktet, därefter sommar vi båda i en hög nos mot nos. Det är så fridfullt! Även fast hon bara är 5.5 månad så är hon fortfarande en gepard,
en gepard som kämpar varje dag för att bli bättre!
Vi har också två vargar som bor på gården, en alfa hona och hennes syster. För att bli accepterad in i deras flock måste man bli godkänd av alfahonan, det är bara hon som bestämmer ifall man duger eller inte. Man vet lätt om man bli accepterad eller inte. Shakira, alfahonan, måste ge en stor slick över munnen precis som de själva gör i det vilda - då är man med i gänget. Det ögonblicket är underbart! Mitt ögonblick var magiskt, hade innan den dagen varit där inne några gånger utan att Shakria brytt sig om mig medan hennes syter redan gett mig flera pussa på kinden, men det gills inte! Ögonblicket var en morgon, jag gick in i inhängnaden för att kolla staketen när de båda kommer fram trippandes tills mig och nosar överallt, sedan helt plötsligt får jag en puss rakt över munnen och hon börjar kraffsa på mig och lämnar inte min sida. Sedan den dagen försöker jag gå dit så mycket som möjligt! Oftast, om det inte är för varmt, kommer de fram springades med vifftande svansar och pussar och pussar. Det var en dag som jag miss extra tydligt, de satt upp på sitt 'hus' när jag kom in, hon sträcker ner sin nos mot min och pratar galt. När jag sedan klättrar upp till de så lägger systern sig ned med en tass i mitt knä och Shakira sitter bredvid och kraffsar på mig. Det var underbart! Två stora vargar på varsin sida och de ser en som en del av sin flock...
var ute på promenda med max, en Caracal, igår. Han är helt underbar, stryker sig mot mina ben, stryker sitt lilla huvud mot mitt. Han älskar att gå på promenad, det var kämpigt att få honom att gå hem igen. Han är så söt! Ska sova ute med honom och Poffie vilken dag som helst nu, whiii!!
Vi promenerar även leoparderungarna, vet inte om ungar egentligen är ett så bra ord för de är riktigt stora och maffiga! Zorro är nästan lika stor som sin mamma som är 3 år, men han är en riktig teddybjörn med underbart mysig nos. Men bakom den där mysiga blicken gömmer sig en busig tonåring som älskar att hoppa upp på folks ryggar när man vänder ryggen mot honom. Lala är en tonåring med stora humörsvängar, en stund är hon hur mysig som helst medan andra stunden ger hon ifrån sig ett klagande rytande/ljud. Hon påminner rätt mycket av Alma...
Fick min lejon puss genom staketet häromdagen, Poffie och jag satt utanför grinden och pratade när den stora Azononix lägger huvudet mot grinden, sträcker in mina fingrar och får en sträv lejon puss. De är så maffiga underbara djur! Tröttnar aldirg på att sitta utanför och njuta av deras sällskap!
Som för några kvällar sedan sov jag, Trine och Jackie i ett litet hus utanför lejon och varg inhängnaderna, gåshuden som reser sig när lejonen börjar ryta ikapp med vargarnas ylade. Det är så mäktigt, det känns enda in i hjärtat! Det känns som de är inne i huset med oss. Då känner man att man verkligen lever!
Igår kväll klädde vi alla ut oss som djur, jag var en caracal - hihi, och åkte in till resturangen Spur. Det var en promote kväll, vi samlade in pengar till Cheetah experience genom att dela ut poängkort. Det var en riktigt rolig kväll! Alla var uppdelade i lag och mitt lag vann med att dela ut 11 kort. High five på oss! Priset är inte klargjort än dock, men det bli antigen en sovmorgon, en dag off från guidejobbet eller att sova med Faith och Eden inne i huset i sängen.

Denna kvällen har varit en lugn kväll, Trine och jag satt ute under stjärnorna och pratade och drack vin ett tag. Underbart sällskap, är så glad över att vi gör det här tillsammans!
Imorgon har jag en ledig dag, halva dagen kommer spenderas vid polen då det är 30 grader redan 9.00 och den andra halvan komemr jag spendera med djuren på gården.

 

 
 

RSS 2.0