Fredag 20 september

Känns fortfarande helt ofattbart att vi är framme i Afirka, världesdelen vi både blev helt förälskade för bara några månader sedan. Zebrorna höll oss sällskap till frukosten, de gick omkring precis nedanför altanen och åt på sitt torra gräs och när de kände för det gick de bara sin väg in i buschen. Otroligt!!
Förmiddags aktiviten idag blev båttrip på 'floden' i bergen, floden är 50 meter djup och har både krokodiler och flodhästar under sin yta. Tyvärr var de inte på humör för att visa sig, men de simmade omkring under oss, scary! Dalen, eller vad man nu kallar det, är så vacker. Bergen skiftar i världens färger, träden breder ut sig, grottoröppningar lurar bland vattenfallen, babianer i träden och leoparder som lurar bland bergsklipporna. Som en bok, det är inte på rikigt men jo det är det faktiskt.
På hemvägen såg en Vervet apa i trädet precis vid vägen och en babian sprang på vägen emot oss. Vad kommer efter detta, ett lejon i vägkanten?
Eftermiddagens roadtrip tog oss till ett stall in a gamedrive (djur innanför stängsel - inte som ett zoo utan en en del av savannen är inhängnad för att skydda djuren) I denna gamedrive finns inga big five men giraffer, antiolper av många olika slag, zebror, pumbas, mongosses, vervets (apor) och många mer djur. Ritten var helt underbart, vi galopperade fram i savannen, gick i djupa vattenhål, red i bushen, kollade på alla djur som stannade upp för att kolla på oss och bara njöt av att få sitta på hästryggen i Afrika igen.
På kvällen hade vi middag och några glas vin hemma på lodgen, rikigt mysig avslutning på en helt underbar dag i Afrikas tecken.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0